Yazın kendini hissettirmeye başladığı şu günlerde kadınların çoğu kilo vermeye yardımcı yöntemleri aramakla meşgul. İşte bu yüzden biz de size bu haberimizde, kavitasyonla ilgili bilmeniz gerekenleri aktaracağız. Kavitasyon Nedir? Zararı var mıdır? Etkisini nasıl gösterir? Nerelerde kavitasyon yaptırmalıyız? Tüm bu soruların cevabını haberimizde bulabilirsiniz.

Kavitasyon Nedir?

Kavitasyon ultrasonik ses dalgaları kullanılarak yapılan bölgesel zayıflamaya verilen isimdir. Ses dalgaları ile parçalanan hücrelerin içinden çıkan yağ molekülleri idrar yolu ile atılır. Kavitasyonda yağlar küçülerek parçalanır, yani önce küçülür daha sonra tamamen parçalanırlar, bu yüzden kavitasyonda, diğer yöntemlerden daha uzun seanslara ihtiyaç duyulabilir. Kavitasyon yaptırırken yağdan ve şekerden fakir beslenilmesi gerekir ki istenilen sonuç alınabilsin.

Kavitasyon Nasıl Uygulanır?

Kavitasyon yönteminde kullanılan cihazlar, böbrek taşlarını ses dalgaları ile kırmada kullanılan sistemden esinlenerek üretilmiştir. Elbette kavitasyonda hedef, böbrek taşı yerine yağ dokusudur. Ses enerjisi bu bölgedeki küçük bir alanda güçlü bir titreşim oluşturur. Oluşan ultrasonik kavitasyonda enerji dalgası yağ hücre zarlarını parçalar. Kavitasyon, uzmanın fikrine ve kavitasyon uygulanacak bölgeye göre değişmekle birlikte, genelde haftada bir seans şeklinde uygulanır. İşlem ağrısızdır, işlem sonrası rahatlıkla günlük hayatınıza devam edebilirsiniz.

Kavitasyon Nerede Yaptırılmalıdır?

Kavitasyon işlemi öncesinde mutlaka bir doktora başvurun. Doktorun muayenesinden sonra bu işleme uygun olup olmadığınız belli olacaktır. Daha sonra doktorunuzun yönlendirmesiyle güveneceğiniz ve mutlaka işin uzmanları tarafından yönetilen bir klinikte kavitasyona başlayabilirsiniz.

Unutmayın ki diğer tüm bölgesel zayıflama yöntemleri gibi tek başına kavitasyondan da bir mucize beklememek gerekir. Zira kavitasyon tedavisinde ne kadar incelme sağlayacağınız veya ne kadar kilo vereceğiniz size bağlı. Bu nedenle kavitasyon işlemi sonrası parçalanan yağ hücrelerinin yok edilebilmesi için iki şey şart: Diyet ve egzersiz. Yüzünüzü buruşturmayın, unutmayın ki hiçbir zayıflama yöntemi sağlıklı beslenme ve egzersiz olmadan tam olarak işe yaramaz.

Mezoterapi Nedir ve Hangi Durumlarda Kullanılır?

Ultrashape ile Bölgesel Zayıflama İçin Tıklayın