Hamile kaldığınız andan itibaren kaçınılmaz bir değişim sürecinin içine girersiniz. Değişiklikler 9 ay boyunca yavaş yavaş kendini gösterecektir. Hem fiziksel hem de ruhsal açıdan yaşayacağınız bu değişikliklerin çözümü için bir uzmandan yardım almak en doğrusu. Sizin görüntünüzde de değişiklik yaratacağı için, yaşanan problemlerden en dikkat çekeni cilt problemleri. Hormonal değişiklikler nedeniyle gebelik sırasında ve sonrasında ortaya çıkan bu cilt problemleri ise şöyle sıralanabilir:

Melazma
Bir diğer adı gebelik lekesi olan melazma yaygın görülen bir problemdir. Genellikle yüzün iki tarafında kahverengi lekeler oluşmasıyla kendini gösterir. Bunun yanı sıra alın, burun ve dudak çukurunda da melazmaya rastlanır. Herkes melazma olabilir ancak genç kadınlar daha fazla risk altındadır. Daha çok hamileliğin ilk 2 ve 3 aylık sürecinde ortaya çıkan melazmaya hamilelik maskesi de denir. Tam olarak nedeni belli olmayan melazma genetik nedenlerden de kaynaklanabilir. Hormonal değişikliklerin tetiklediği bu kahverengi lekelere doğum kontrol hapları da sebep olabilir. Güneş ışınları bu lekelerin ilerlemesine neden olacağından güneşten olabildiğince korunmak gerekir.

Çatlaklar
Çatlaklar hamile kalanların en büyük kabuslarından biri. Çatlakları tamamen yok etmek her zaman çok mümkün olmasa da azaltmak için, çok su içmeniz, uzman doktorunuz tarafından önerilen besinleri almanız ve sağlıklı bir diyet uygulamanız şart. Ayrıca kan akışını arttırmak için yumuşak bir fırça veya bezle cildinize masaj yapabilirsiniz. Çatlakların oluşumunu engellemek için doğal yağlardan da faydalanabilirsiniz.

Cilt Yağlanması
Hamilelik döneminde cilt yağlı olabilir. Bu durumda yapacağınız en mantıklı şey, temizlik ürünlerinizi seçerken yağsız formülleri tercih etmeniz. Kullandığınız ürünlerin içeriklerini mutlaka okuyun ve zararlı içerik barındıran ürünlerden almayın. Cildinizde akne görülse bile,  akne ilaçlarını kesinlikle doktorunuza danışmadan kullanmayın, bebeğiniz bundan zarar görebilir.

Hamilelikte Kullanılması Sakıncalı Ürünler ve İçerikler