Diyetisyene Gitmemek
Beslenme programınız vücut analiz sonuçlarınıza, kan tahlillerinize, yaşam tarzınıza yani kişisel özelliklerinize göre size özel hazırlanmalıdır. Bir diyetisyen kontrolünde olmadan zayıflamayı denemeniz başarı oranınızı düşürür.
Çok Sık Tartılmak
Tartılmak kilo verdiğiniz zamanlarda moral verici bir etken olsa da çok sık tartıya çıkmak diyet süresince sizi demoralize edecektir. Kilonuzda gün içinde bile değişimler olacağından, bir takım durumlar kilonuzun tartıda fazla görünmesine yol açabilir. Haftada 1 kez tartıya çıkmak en uygun olanıdır ve mümkünse diyetisyen kontrolünde.
Televizyon Karşısında Yemek Yemek
Araştırmalar, televizyon karşısında yemek yiyenlerin yemeyenlere oranla daha fazla kilo aldığını gösteriyor. Siz hiç farkında olmadan porsiyon miktarlarınız artabilir ve daha hızlı yediğiniz için kilo alırsınız.
Şok Diyetler Denemek
Bu tip diyetlerle kısa zamanda kilo kaybı yaşanabilir ama kaybettiğiniz çoğu zaman yağ dokusundan ziyade kas dokusu olur. Bu tip durumlarda sonradan hızlıca kilo almak kaçınılmazdır.
Posalı Gıda Tüketmemek
Posalı yiyeceklerin kolesterol seviyesini dengelediği ve kalp sağlığına olumlu katkısı olduğu bilinen bir gerçek. Tok tutucu özelliği de olan posalı besinleri diyet süresince kontrollü şekilde tüketmelisiniz. Günde 25-30 gram posa tüketimi kilo kaybetmenizi hızlandıracaktır.
Kahvaltıyı Atlamak
Kahvaltı hiç kuşkusuz günün en önemli öğünüdür. Sizi güne hazırlayan bu öğünü atlamak size daha fazla kilo kaybettirmek yerine kilo verme sürecinizi yavaşlatacaktır.
Su İçmemek
Su tüketmek, besinlerin sindirilmesi, metabolizmanın hızlanması ve doğal olara kilo kaybedilmesi en gerekli şarttır. Günde 2-2,5 litre su içmelisiniz.
Kilo Vermenin 10 Altın Kuralı
Karatay Diyeti
Bir Günde Kaç Kalori Almalıyız?